VOEDINGSWIJZERS & TIPS
Alle informatie bij elkaar voor het samenstellen van uw menu en voor verantwoord (laten) koken.
Nooit meer weggooien
Ga voor wat u over hebt (of tekort komt) naar foodsharing.nl!
Over foodsharing:
Help mee voedsel beter te verdelen: begin bij jezelf en deel wat je over hebt.
Hoeveel eten gooi jij eigenlijk weg? Zonde van het eten, het milieu en je geld. Een groot deel van de berg huishoudafval bestaat uit eten dat eigenlijk nog best gebruikt had kunnen worden.
Heb je meer eten over dan dat je op krijgt voordat het niet meer houdbaar is? Plaats een berichtje en wissel uit wat je over hebt. Of spreek af en creëer een onverwacht culinair hoogstandje. Goed voor portemonnee en planeet, en je krijgt wellicht wat gezellige etentjes op de koop toe!
Foodsharing is een initiatief van Eva van Dijk
TIPS ZWOLLE
Nederlandse streekproducten Overijssel, regio Zwolle
In het Overijsselse Vechtdal werken veel regionale onder-nemers en organisaties samen aan een voor Nederland toonaangevende samenwerking. Het produceren van Vechtdal Producten komt voort uit een ideëel doel, voedsel produceren volgens de principes van ‘slow food’.
Om voedselverspilling in Zwolle tegen te gaan, promoot Natuur en Milieu Overijssel tijdens de introductieweek van de scholen, de Bruisweken, het gebruik van Foodsharing.nl:
Nooit meer eten weggooien dankzij Foodsharing (Weblog Zwolle)