VEGETARISCH

Vegetarisme, het niet eten van (delen van) (ge)dode dieren, bestaat al eeuwenlang. Ruim 4,5% van de Nederlandse bevolking eet volledig vegetarisch.
Daarnaast kiest een groot aantal Nederlanders ervoor om meerdere keren per week vegetarisch te eten, de zogeheten parttime vegetariërs, flexitariërs of vleesverminderaars.
Veel vegetariërs eten vegetarisch omdat ze het lekker vinden of omdat ze niet van vlees of vis houden. Er zijn echter nog talrijke andere argumenten aan te voeren voor een vegetarisch voedingspatroon. Kiezen voor vegetarische voeding kan betekenen dat je kiest voor gezondheid, dierenrechten, klimaat, eerlijkere wereldvoedselverdeling, zorg voor de zeeën en oceanen.

Voor meer info: zie de website www.vegetariers.nl.
Het boek “Dieren Eten” van Safran Foer is voor veel vleeseters een eyeopener en inspiratie om te stoppen of te minderen met het eten van vlees. Dieren Eten beschrijft de bio-industrie in de Verenigde Staten op een informatieve manier en kaart de negatieve gevolgen van het eten van vlees aan. Het minderen of helemaal stoppen met vlees eten kan volgens Safran Foer vele positieve gevolgen hebben voor het milieu en voor de mens zelf.
Lees verder in Trouw.nl-Groen.

Het internationale Vegetarisch Keurmerk garandeert dat een product geen ingrediënten afkomstig van het gedode dier bevat en dus geschikt is voor vegetariërs.

Meer
De opvatting als zouden vegetariërs (en veganisten nog meer) het risico lopen niet voldoende eiwitten binnen te krijgen wordt gelogenstraft door de praktijk.

Restaurants
Hoewel veel restaurants wel een of soms wat meer vegetarische gerechten op de kaart hebben staan is het wel verstandig om van tevoren te informeren wat het aanbod is.

“Niets komt de menselijke gezondheid zo ten goede en vergroot tegelijk de kans op het overleven van het leven op aarde zoveel, als de evolutie naar een vegetarisch dieet.”

~Albert Einstein