VAKANTIE & VRIJE TIJD

vakantieNL.png

 

Ik ben zelf niet zo van vakantie.
Als ik gewerkt hebt op een dusdanige manier, dat ik m’n hele hebben en houden achter me wil laten, en per se zo vér mogelijk weg moet, en ook steeds weer naar een andere bestemming, dan vraag ik me af of ik het wel goed heb gedaan.
Als ik immers gewoon gelukkig ben in m’n werk, is de drang tot vertrek er niet op die manier. En m’n eigen land ken ik eerlijk gezegd ook nog maar nauwelijks. En voor het weer hoef je het ook niet echt te doen, want je kunt er bijna nergens meer van opaan dat je niet in een storm of een hittegolf of een langere regenperiode terecht komt.

Daarbij speelt dat met name vliegen extreem onduurzaam is. En compenseren door bossen aan te planten is niet meer dan een zoethoudertje: er verdwijnen op dit moment in een hoog tempo bossen en de boompjes die nieuw aangeplant worden, beginnen pas na een jaar of dertig echt bij te dragen.
Voor mij is dat veel te laat…

Maar goed, iedereen blijft zelf verantwoordelijk, en voor hen die de drang om ver weg te gaan niet kunnen weerstaan, het kan stukken duurzamer dan we over het algemeen gewend zijn.
Deze pagina brengt goede informatie over allerlei aspecten en geeft tips voor waar je op kunt letten:
Ecotoerisme — Duurzaam en milieubewust reizen