TIPS
- Kies bewust
Steeds meer winkels en grote supermarkten hebben “biologische” producten in het schap. De keuze wordt per week groter! - Koop streekproducten
Een belangrijk deel van de energie-inhoud wordt bepaald door het transport. Bijvoorbeeld wijn: Zuid-Afrika, Australië, Zuid-Amerika, Nieuw-Zeeland: het levert een hoop gesjouw op! - Eet groente en fruit van het seizoen
Er is meer variatie mogelijk dan u denkt! Veel producten kunnen door de producenten en leveranciers uitstekend worden bewaard en zijn ver na de oogst nog verkrijgbaar. - Maak gebruik van de viswijzer en vleeswijzer
- Gooi minder weg
foodsharing.nl
TIPS ZWOLLE
Nederlandse streekproducten Overijssel, regio Zwolle
In het Overijsselse Vechtdal werken veel regionale onder-nemers en organisaties samen aan een voor Nederland toonaangevende samenwerking. Het produceren van Vechtdal Producten komt voort uit een ideëel doel, voedsel produceren volgens de principes van ‘slow food’.
Om voedselverspilling in Zwolle tegen te gaan, promoot Natuur en Milieu Overijssel tijdens de introductieweek van de scholen, de Bruisweken, het gebruik van Foodsharing.nl:
Nooit meer eten weggooien dankzij Foodsharing (Weblog Zwolle)