TELEFONIE

De Fairphone, een telefoon die gemaakt is van eerlijk geproduceerde materialen
FairPhone228x95Van: Het Kan Wel
“De eerste Fairphone ooit combineert sociale waarde met een slim, radicaal open design dat rekening houdt met de volledige levenscyclus van het product. Initiatieven voor het welzijn van werknemers en conflictvrije delfstoffen zetten mensen op de eerste plaats, bij elke stap onderweg. Transparantie staat voorop, van materialen en productie tot de prijs.”

phone_open[1]Phonebloks
Idee: Een telefoon die eindeloos meegaat, die je tijdens de levensduur kunt aanpassen aan persoonlijke veranderende wensen?
Kijk op YouTube. Of ga naar www.phonebloks.com.

In de tussentijd…
En zolang ze er nog niet zijn, die duurzame toestellen, koop je toch gewoon een tweedehandsje? Bijvoorbeeld bij www.beatsnew.nl.

Straling
Wat niet iedereen weet is dat de straling van draadloze toestellen zoals mobieltjes, gsm en dect-toestellen, draadloze netwerken zoals WiFi, laptops, bluetooth, draadloze koptelefoons, nadelige gevolgen kan hebben op je gezondheid…
Hoewel er doorlopende sussende verhalen zijn – dat schadelijkheid niet wetenschappelijk te bewijzen valt – is het aantal mensen dat aantoonbaar last heeft aan het toenemen.
Volgens een groot aantal Duitse, Zwitserse en Nederlandse artsen en onderzoekers zal elektromagnetische straling (elektrosmog) een van de grootste ziekteveroorzakers in de 21e eeuw kunnen worden.

Lees hier:
Hoe gevaarlijk uw GSM kan zijn
Hoe je schadelijke straling kunt verminderen en voorkomen

En dan nog dit: Duits onderzoek aan de Landau Universiteit in Koblenz heeft aangetoond dat bijen niet terugkeren naar hun korf wanneer er mobiele telefoons dichtbij worden geplaatst. Ook Dr. George Carlo, een Amerikaanse deskundige op het gebied van elektrosmog, is overtuigd van deze mogelijkheid.