SPELEN

Natuurspeeltuinen: Van vuureiland en broodjes bakken tot natuurbeleving. Van boompad en wildernis tot waterpartij. Een duurzame speeltuin; waar moet je dan aan denken?

  • Duurzaam materiaal
  • Contact met de natuur
  • Spelenderwijs leren
  • Biologisch eten en drinken

Veel natuurspeeltuinen gebruiken geen speelobjecten, maar basale zaken zoals zand, water, boomstammen en groen. Als ze wel speelobjecten gebruiken dan zijn ze van natuurlijk materiaal. In veel gevallen gebruikt men duurzaam hout. Het materiaal en de opbouw van de speeltuin stimuleert de creativiteit van kinderen en brengt ze in contact met de natuur. Bij sommige speeltuinen hadden kinderen een belangrijk aandeel bij het ontwerp en de aanleg.

Waar kunnen kinderen in de stad nog lekker buiten spelen in de natuur? Met zand en water kliederen, in bomen klimmen, bruggen bouwen en kikkers en padden bekijken. En vooral lekker vies worden. Een droom voor kinderen, spelen net zoals hun ouders vroeger. De natuurspeeltuin is een plek waar kinderen vrij kunnen spelen in de natuur. Een groene speeloase die de verbeeldingskracht prikkelen.

Spelen in de natuur?
Zie het “Leuke uitjes overzicht” op allesduurzaam.nl