SLOW FOOD

Slow Food is een wereldwijde beweging die ontstaan is uit verzet tegen het verschijnsel Fast Food. Het strijdt voor het behoud van biodiversiteit en van kleinschalige en lokale productie. Terwijl het in eerste instantie een elitaire beweging leek, bedoeld voor fijnproevers en mensen met geld, is het inmiddels duidelijk dat de doelstellingen van de beweging in het belang van de hele wereld zijn. Monocultuur en plundering van de bronnen is immers uit den boze en op den duur zelfs bijzonder gevaarlijk!

Citaat van zappen.blog.nl
Ruim twintig jaar geleden protesteerde de Italiaanse Carlo Petrini tegen een vestiging van een fastfood keten in het centrum van Rome. Hij was tégen de ‘macdonaldisering’ van de samenleving en vóór smaakopvoeding van het publiek ‘want dat is de beste verdediging tegen slechte kwaliteit, bedrog en standaardisering’. Simpel gezegd: je hebt het recht om te weten wat je eet en dat eten moet lekker zijn.

Bekijk de uitstekende uitzending van de VPRO’s Trendspotting met dit thema van 28 november. Tegelijk onthutsend en hoopgevend!

Je hebt de Adobe Flashplayer nodig om deze video te kunnen bekijken

LINKS