ORGANISATIES AUTODELEN

Af en toe een auto nodig bij je in de buurt? Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.
Naast particuliere initiatieven zijn er ook een aantal organisaties actief. En mixen daarvan!
Naast delen is uiteraard ook lenen een optie.

SnappCar
Auto huren van particulieren. Voer plaats of postcode in en de beschikbare auto’s worden getoond met de prijs (per dag).

CAR2GO is een Amsterdams initiatief, kleine elektrische auto’s die je (in het werkgebied) kunt achterlaten als je op je bestemming bent. Lokaliseren doe je met een app of met Googlemaps. Met je car2go-membercard open je de auto. Kosten per rit.

ConnectCar verhuurt aan abonnees – betaling per gebruik. Gratis rijden verdienen door wasbeurten en onderhoud!

Deeltauto’s.nl in elke plaats kunnen autodelers op vincent.deeltautos.nl hun eigen domein aanvragen en hun eigen community beginnen. Als een plaatsnaam al is geregistreerd, kunnen zij zich daar aanmelden. Iedereen, in elke buurt en elke straat kan dus een eigen groep aanmelden of auto en beginnen met autodelen.

Greenwheels
Het gemak van een eigen auto, maar alleen betalen wanneer je hem gebruikt (per abonnement).
Zoek je locatie: greenwheels.com/…location

MyWheels (voorheen Wheels4All) organiseert het particuliere huren en verhuren
Greenwheels verhuurt 2 modellen, een (elektrische) stadswagen of een stationcar. Ze staan op (steeds meer) vaste standplaatsen.
Je sluit een abonnement, reserveert en betaalt verder alleen het rijden.

De Studentcar staat op vaste plaatsen in een aantal locaties. Reserveren, openen met je Acceskaart, betalen in de vorm van kilometers (automatisch geregistreerd met GPS-tracker) en gereserveerde uren. Tanken op kosten van de organisatie.