HANDLEIDING SITE

Navigatie en gebruik van deze website

Welkom!

Voor oude en nieuwe bezoekers geven we hier informatie over het navigeren en vinden in deze site. En over de mogelijkheden. We wensen je in ieder geval veel plezier. En als je vragen hebt, fouten ziet of onvolkomenheden, geef dat alsjeblieft door! Dan kunnen we deze site steeds verder verbeteren. Stuur een mailtje.

Zoeken

Als je al precies weet bij welke zoekterm je informatie wilt: rechtsboven vind je de mogelijkheid om op een willekeurig onderwerp te zoeken. Typ de term in het tekstvakje en druk op het knopje rechts ervan of geef ‘Enter’.

Als antwoord op je zoekvraag zie je een opsomming van informatie binnen de site van DuurzaamZwolle. Klik op ‘lees meer …’ onder het stuk tekst dat het meest aansluit bij jouw vraag. Je komt dan automatisch terecht bij het betreffende Thema, Hoofdstuk en Informatiedeel.
Zoeken binnen een getoonde pagina gaat het gemakkelijkst met de zoekfunctie van de browser: bijv. Ctrl-F.

Zoekresultaten verwijzen óf naar een hoofdpagina (dan wordt het menu ook ingevuld) óf naar een lokale of nieuwspagina.
In het laatste geval is de oorspronkelijke plek te vinden door op de titel van die pagina te zoeken (onder weglating van plaatsnaam of de toevoeging “NIEUWS”. Soms staat onderaan een link naar die pagina.

Er is ook een Sitemap.

Algemene navigatie – Menu

De hoofd-navigatie bestaat uit drie kolommen: • thema’s in de vorm van logo’s
• hoofdstukken in de vorm van logo’s
• onderwerpen in de vorm van een tekstvakje

De eerste kolom logo’s bevat de thema’s die horen bij ons dagelijks leven.
Bij elk thema horen een aantal hoofdstukken. Deze vind je in de tweede kolom.

  • Beweeg met je muis over een thema (eerste kolom) en dan verschijnen de daarbij behorende hoofdstukken (tweede kolom)
  • Om een thema te kiezen klik je op het logo. Wil je vervolgens een bijbehorend hoofdstuk kiezen, dan klik ook daarop
  • Per hoofdstuk zie je nog een derde kolom verschijnen. Kies daarin een onderwerp door er op te klikken. Dan verschijnt de bijbehorende informatie.

Per thema en hoofdstuk staat er vaak een algemene inleiding.

Snel navigeren

Je kunt ook vlot navigeren door pas te klikken als je op het gewenste tekstvakje in het derde niveau bent. Dan is het wel van belang de aanwijzer in min of meer horizontale en verticale banen te bewegen om ervoor te zorgen dat de juiste voorgaande knop geactiveerd blijft.

Reeds actieve items worden na bevestiging met witte tekst aangeduid.

Onderwerp-informatie

Bij elk onderwerp vind je informatieve teksten. In de teksten hebben we koppelingen, ‘links’ opgenomen die verwijzen naar achtergrond-informatie of specifieke websites.
Ook vind je er foto’s, afbeeldingen, grafieken en logo’s.

Lokale informatie / Nieuws

Bij de onderwerpen (derde niveau) verschijnt indien van toepassing ook rechts in beeld een kolom. Daarin staat lokale informatie over dit onderwerp. Dit kan gaan om lokale winkels en leveranciers of anderszins specifieke lokale gegevens. Uiteraard geldt dit niet voor alle onderwerpen en daarom zal deze kolom niet altijd informatie bevatten.
Ook specifiek nieuws over het betreffende onderwerp kan daar geplaatst zijn.

Social Media

Bovenaan de pagina vind je de logo’s van de social media waarop DuurzaamZwolle zelf actief is. Klik op het logo en je komt op de goede plek terecht. Zo kun je je bijvoorbeeld meteen aansluiten bij de LinkedIn-groep of de Facebook-pagina. De groepen zijn bedoeld om ideeën uit te wisselen en vragen te stellen. Om mensen met elkaar in contact te brengen. Maak er gebruik van!

Onderaan de pagina vind je de mogelijkheid om de informatie die je gevonden hebt, direct te delen op verschillende media.

En verder…

Deze site is er óók voor bedoeld om gewoon nieuwsgierig te zijn! Lekker ronddwalen en snuffelen. Wie weet wat voor interessants je allemaal tegenkomt.

En, nogmaals: we waarderen elke vorm van feed-back! We willen zoveel mogelijk up-to-date blijven en antwoorden bieden op de vragen die leven. Help ons daarmee! Ook willen we graag gebruik maken van jouw kennis en expertise. Mocht je een stuk over een duurzaam onderwerp kunnen schrijven, dan zijn we daar zeker in geïnteresseerd!