GRANEN & PIEPERS

pagina moet nog geschreven worden
 

Alvast lezen:
Broodbuik en grip op koolhydraten
Gluten, een gevaar voor je gezondheid?

Tags:
waarom (geen) koolhydraten, broodbuik, glutenallergie, (grootschalige) teelt, smaak
____________________
Aardappelen
____________________
Boekweit (Fagopyrum esculentum) is een plant uit de duizendknoopfamilie (Polygonaceae)
Quinoa – Een gezond alternatief
____________________
Gerst
Gierst
Haver
Kamut (™ in Egypte herontdekte tarwevariëteit)
Mais
Rijst
Rogge
Sorghum (Kafferkoren)
Tarwe:
– Spelt, Emmertarwe en Eenkoorn zijn voorlopers van latere tarwesoorten.
– Durumtarwe, harde tarwe of macaronitarwe
– gewone tarwe, broodtarwe.
Teff (Eragrostis tef)

Couscous wordt gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe.
Griesmeel is grof gemalen tarwe, spelt, mais of rijst.