BLOEMEN

Als het om het eten van bloemen gaat, komen we vaak niet verder dan knoppen (bloemkool, broccoli) of bloembodems (artisjok), of chique kruiderij als saffraan. In thee zijn we ook wel het een en ander gewend.
eetbarebloemen12[1]Er zijn echter veel andere bloemen die gegeten kunnen worden! Dat is niet alleen lekker maar ook nog eens bijzonder kleurig op je bord.
De meest bekende zijn komkommerkruid (borage: fel-blauw) en Oostindische Kers (van geel tot rood).
Ook eetbaar zijn bijvoorbeeld courgette, daglelies, goudsbloem, korenbloem, lavendel, madeliefjes, rozen,en viooltjes om er zo maar wat te noemen. Sommige bloemen smaken nauwelijks, andere zijn pittig, met hun kleuren zijn ze wel altijd mooi voor decoratie.
Bloemen kun je uit eigen tuin plukken, in sommige plaatsen zijn ze ook kant en klaar te koop.
Meer:
www.plantaardig.com/…eetbare bloemen groenten kruiden siertuin
En hier: thompson-morgan.com/edible-flowers (Eng.)
Op Facebook is een groep die zich met alle eetbare planten bezighoudt. Daar kun je ook vragen kwijt: Eetbare wilde planten