COLLECTIEVE ACTIES

Overige initiatieven

Naast de bovengenoemde samenwerkingsverbanden zijn er talloze grote en kleine initiatieven die verduurzaming in Nederland willen bevorderen. Zie hieronder.
Kijk ook op de pagina “Lokale initiatieven

Duurzame Buren
Groene Generatie NL
Kennisplatform Duurzaam Gebouwde Omgeving Overijssel
Konnektid
Natuur en Milieu Overijssel
Nederland2050
Nudge
One Planet Foundation
Peerby
Platform31
Stichting Seven Generations
Studenten voor Morgen
Spullendelen
Urgenda

Urgenda

dvddUrgenda is een actie-organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, sneller duurzaam wil maken.
Dat doen ze aan de hand van een lange-termijnvisie, een concreet actieplan tot en met 2050 en icoonprojecten. Met initiatieven als de Dag van de Duurzaamheid en Regiotouren laten ze zien hoeveel koplopers er actief zijn.
Schrijf je in voor de Urgenda nieuwsbrief

Nudge

nudge-logo-kDit is een organisatie die een duurzame samenleving sneller dichterbij wil brengen op een economisch verantwoorde manier. Om consumenten-initiatieven te versnellen zoeken zij de samenwerking met onderwijs, wetenschap, overheid en het bedrijfsleven. En voor duurzame initiatieven vanuit overheden of ondernemers zoeken ze consumenten die deze producten of diensten een kans willen geven. nudge.nl/over-ons

Spullendelen

Bepaal wie je spullen mogen lenen en begin met delen!

facebook-logo[1]Peerby

Peerby is een klein bedrijfje met grote doelen. Zij geloven in “wij” en niet alleen maar “ik”. Door mensen in contact te brengen en te laten delen proberen ze een alternatief te bieden voor de wegwerpcultuur.

Platform31

Platform31, de kennisorganisatie voor stad en regio, is de fusieorganisatie van KEI, Nicis Institute, Nirov en SEV. Goed wonen, goed leven en goed werken
Publicatie Burgers maken hun buurt.pdf

Nederland2050

De stichting NL2050 is opgericht met als doel Nederland in 2050 100% schoon (duurzaam) te krijgen. Teken de petitie!

One Planet Foundation

De One Planet Foundation is in mei 2006 opgericht onder de naam Stichting EcoVilla. Haar doelen zijn CO2 reductie en het terugbrengen van de mondiale voetafdruk naar één planeet.

Stichting Seven Generations

Stichting Seven Generations heeft als doelen het bewust maken van de eigen verantwoordelijkheid, verbinden met elkaar en herstellen van de aarde.

bg_logo_nmo
Natuur en Milieu Overijssel

Natuur en Milieu Overijssel is een maatschappelijke organisatie die op verschillende manieren opkomt voor de belangen van natuur en duurzaamheid.

 

Kennisplatform Duurzaam Gebouwde Omgeving Overijssel

Een samenwerkingsverband van de Provincie Overijssel, het KennisInstituut Stedelijke Samenleving (KISS), en Saxion Hogescholen, op het gebied van duurzaam bouwen en renoveren in de sector woningen en publieke utiliteitsbouw.
Heel veel links, zowel voor particulieren als voor bedrijven en instellingen.

Duurzame Buren is dé bron voor praktische informatie als het gaat om duurzame acties rond het eigen huis.

 

 

Overig

Een initiatief om paddestoelen te kweken op afval van koffie en citrusvruchten:
Lees het artikel in Trouw.

Zie verder bij Gro-Holland.

tags: koffieprut